Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
Kőrösi Színházterem  2019. október 03.  Csütörtök  10:00 óra

Bogyó és Babóca-bérlet óvodásoknak

Október 3., csütörtök 10.00

Az ezeregyéjszaka meséi – avagy a Rózsamosolyú lány története

a Maszk bábszínház előadása

A darab különlegességét a keleti mesék jellegzetes motívumai adják: dzsinnek, repülő szőnyeg, a speciális látványvilág, mint például arany vízesés, türkizkék sziklák, zenélő fa és beszélő madár.

Három testvér Kelet legszebb virágait neveli kertjében. Szeretnék munkájuk eredményét a Kalifa elé vinni, de a sivatagban a pompás virágok elhervadnak. A két fiútestvér a próbákon nem jutna keresztül, ha húguk egy bölcs tanítómester segítségével meg nem szerezné az élet vizét. Vajon a dzsinnek, a repülő szőnyeg, az aranymadár és a varázslatok hátráltatják, vagy segítik a kitartó lányt célja elérésében?

Kiderül, hogy bárhol is éljünk a világban, az emberi értékek, a jó és a rossz közötti választásaink állandóak – az előadásból pedig kiderül, hogyan jelenik ez meg a keleti mesekincsben.

 

Október 31., csütörtök 10.00

Mese Mátyás királyról

a Tihanyi Vándorszínpad zenés mesejátéka

Az előadás az igazságos Mátyás király, az ő udvari bolondja, Csicseri, a kegyetlen Gyevi Bíró, Panni a belsőkomorna, Róza a kulcsárasszony, az Udvarmester, valamint a Nagyváradi Basa történetét meséli el.

A színdarab két helyszínen játszódik: Buda várában és Gyevi határában. A gyönyörű díszletek, a saját kezűleg készített háttérelemek, kellékek és jelmezek is emelik a nagyszerű előadás színvonalát.

 

December 4., szerda 10.00

(A Grincs) Aki elrabolta a karácsonyt

a Pesti Művész Színház zenés mesejátéka

A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről.Jegyár:
Bérlet ára: 2.500 Ft, az egyes előadásokra szóló szabad jegyek ára elővételben 1.200 Ft, az előadás napján 1.300 Ft.
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
Elfogadom