Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
Kőrösi Színházterem  2019. október 12.  Szombat  19:00 óra

Géczi Erika jubileumi lemezbemutató koncertje

Ünnepi koncert Géczi Erika jubileumi és lemezbemutató koncertje. Egyszeri és megismételhetetlen. 60 év az életben, ebből 30 év a hivatásos zenei pályán négy zenekarban, és most egy új szóló album, mely egy új szólópálya kezdete. Ennek összefoglalása ez a közel 2 és fél óra.

Erika 15 éves korában kezdett el zenélni és kajakozni is egyaránt, de élsportolói pályafutása alatt a zene nem igazán tudott főszerephez jutni életében. Kis klubokban, amatőr együttesekkel lépett fel, leginkább az örömzenélés kedvéért.

1986-ban azonban a Bojtorján együttes felfigyelt rá, és vendéggént több alkalommal is szerepelt koncertjeiken. 1989-ban aztán az újjáalakuló Bojtorján együttes egyik énekesnője lett Szabó Csilla mellett. Megjelent egy hanglemezük, melyről az „Úton vagyok” című dal Erika egyik legismertebb dala lett.

Kiválva a Bojtorjánból némi kis szünet után a Rockfort együttesbe hívták énekelni, ahol először szintén Szabó Csilla, később Almási Enikő volt az énekes partnere. Ez idő alatt jött az ismeretség Koltay Gergellyel, aki felkérte Erikát és Csillát a Honfoglalás főcímdalának eléneklésére, mely duett változat a filmzene albumára is felkerült. A „Szállj sólyomszárnyán” című dal egy egész ország ismertségét hozta el mindkettőjüknek. Az 1997-es Eurovizíos Dalverseny hazai versenyén Jolly című dalukkal második helyezést értek el, egy évvel később pedig a Szegeden rendezett kajak-kenu világbajnokság nyitóünnepségén adták elő „Vizek szabadjai” című dalukat, összekapcsolódva így a sport és a zene.

2000-ben Koltay Gergely újjáélesztve a folk-rock zenét játszó Kormorán együttest, Erikát is bevette a zenekarba Tóth Reni és Mr Basary énekesek társaságában. Számtalan koncert, CD-k, DVD-k sora, aranylemezek, fémjelezték útjukat az együtt töltött 10 év alatt, s a Magyar Örökség díj kitüntetés 2006-ban, művészetük elismeréseképpen.

2011-ben öt muzsikus, köztük Erika is, elválva a Kormorántól megalapítják az Örökség zenekart, tovább örökítve a Kormorán szellemiségét, zeneiségét.

2018 pedig a szóló pálya kezdete, s egy új szóló album „Angyalszárnyakon” címmel.

 

Közreműködő zenészek:

May Virág - basszusgitár, ének

Rózsa György – gitár

Kosz Szilveszter – zongora, billentyűs hangszerek

Szöllösi Tamás – akusztikus gitár

Neményi Zsolt – dob

Krolikowski Dávid – ütős és ritmushangszerek

 

Meghívott vendégművészek:

Szabó Csilla - ének

Barcsik Valéria - ének

Mr. Basary - ének

Kovács Attila – ének (Chrome Rt. zenekar)

Wéber Ferenc – ének

Gáspár Álmos – hegedű (Kormorán zenekar)

Nagy László – dob (Örökség zenekar)

Zsoldos Tamás – basszusgitár (Kormorán zenekar)

Gulyás Ferenc – népi hangszerek

 

Koncert időtartama: 2 óra 30 percJegyár:
4.500 Ft.
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
Elfogadom