Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

ÚJ helyszín

A Kőbányai Helytörténeti Kiállítás arra törekszik, hogy mindig tudjon mondani a régiről valami újat. Ennek a törekvésnek legfőbb szinterei a Helytörténeti Klub előadásai, a Kőbánya kalendárium írásai és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ tematikus kiadványai.  Ez az eszközrendszer rövidesen kibővül egy további nagyszerű lehetőséggel, mert új helyre, korszerű körülmények közé kerül a gyűjtemény, ahol teljesen megújított kiállítás fogja várni az érdeklődőket.

Elkezdődtek a munkálatok a Füzér utca 32. szám alatti ingatlanban, ahol az önkormányzat méltó elhelyezést alakít ki a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény számára. A több, mint 100 éves épületrész teljesen megújul, a használaton kívül kissé elvadult volt óvodai játszóudvar szép zöld belsőudvarrá, közösségi területté alakul át. A homlokzati részen a helyi építészeti védettség miatt a nyílászárók cseréje, valamint a bejárati kapuk felújítása az eredeti állapotnak megfelelően történik. Ugyanez vonatkozik az épület külső és belső burkolatára is. A mozgáskorlátozottak, valamint a nehezebben járók és a babakocsival közlekedők részére a gyűjtemény és az udvar is egyaránt könnyen megközelíthető, azaz teljesen akadálymentes lesz.

A kiállítóterek úgy kerülnek kialakításra, hogy mozgatható válaszfalakkal mindig az igényeknek megfelelően, költséges bontások nélkül lehessen átalakítani azokat. A ruhatár és egyéb kiszolgáló egységek növelik a hely komfortosságát. A pincében a raktárak, műhelyek és a gépészeti berendezések kapnak helyet.

Ez a korhű arculatnak megfelelően felújított, de modern épület lesz a közeljövőben a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény új otthona, ahol méltó körülmények között végezheti feladatát az intézmény: gyűjtheti, óvhatja, őrizheti és érdekesen bemutathatja Kőbánya múltjának értékeit.

További információ: http://www.kobanya.hu/?module=news&action=show&nid=189510

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
Elfogadom