Támogatóink
TÁMOGATÓINK:
 
PARTNEREINK:
 
MÉDIATÁMOGATÓINK:
MTI – az oldal az MTI hírfelhasználója
 
Küldetésünk

 

„Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ névadójának gondolati követőjeként: hitvallásunk hiteles, hagyományokat követő, közérdekű kulturális célt szolgál. A művelődés feladatait eredeti módon, a tudomány eredményeit felhasználva a körülöttünk lévő közösséget önzetlenül műveltetve, elemezve koordináljuk. Valljuk, hogy a közművelődés feladata az értékek megteremtésében, azok átadásában, közvetítésében valamint megőrzésében valósul meg. Szolgáljuk, gondozzuk azokat, akik itt találják meg helyüket, különös tekintettel a tehetségeket és a közösségi szerveződéseket. Olyan programokat kínálunk, amelyek hozzájárulnak a kőbányai identitás erősítéséhez.  A hagyományok megőrzése mellett nyitottak vagyunk a folyamatosan változó társadalmi igényekre, az új értéket hordozó kezdeményezésekre. A korszerű kulturális szemlélet birtokában, a szolgáltatások fejlesztése mellett az intézmény, a változó környezeti feltételeket is figyelembe véve végzi tevékenységét. Ennek tudatában vállaljuk, hogy szakmailag felkészülten, hatékonyan, hitelesen működünk. Hisszük azt, hogy ezzel növeljük Kőbánya hírnevét, és lakosságmegtartó erejét.”

Budapest Márka-díj 2013 cím birtokosa

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
munkatársai

 

 

 
Plakátok

  • Image folder specified does not exist!
  •  

 
Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény

1102 Budapest, Halom u. 37/B.
Tel: 261-5569
Vezető: Verbai Lajos
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Megmutatjuk Kõbánya történelmi értékeit, amely legtöbb esetben az egész ország progresszív haladását tudta szolgálni földrajzi sajátosságaival, geológiai adottságaival, mezõgazdaságával, állattenyésztésével, kõbányászatával, tégla-, vas-, élelmiszer-, gyógyszer-, porcelán-, kéziszerszám-, elektronikai iparával.

Szeretettel várja a gyermek és felnőtt érdeklődőket, kutatókat, adományozókat

hétfőtől péntekig 10-14 óráig,
illetve csütörtökön 14-18 óráig

 

 
Üvegzseb
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Munkatársak

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR KŐBÁNYAI KULTURÁLIS NONPROFIT KFT.

VEZETŐSÉG:

Győrffy László - ügyvezető,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Morassi László - szakmai vezető,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Papp Lászlóné Sándor Valéria - gazdasági vezető,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Csüllög Károly - üzemeltetési vezető, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

TITKÁRSÁG:

Kovács Dorottya - PR-, kommunikációs munkatárs, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kormány Krisztina - titkársági asszisztens, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

SZAKMAI MUNKATÁRSAK:

Girst Eszter - rendezvényszervező - Újhegyi Közösségi Ház, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kires Györgyné - dekoratőr - játszóházak, kézműves foglalkozások,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kovács Edit - rendezvényszervező, színház, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rásó Anett - rendezvényszervező - Újhegyi Közösségi Ház, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Róna Hedvig - rendezvényszervező - tanfolyamok, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szigeti Mónika - rendezvényszervező - egészségnevelés, klubok, egyesületek, szakkörök,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Takács István - grafika, kiállítások

Thurzó Katalin - információs szolgálat koordinálása, gyermekszínházi programok, pódiumestek,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Váradiné Nagy Irma - rendezvényszervező, terembérletek, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Keller Diána - rendezvényszervező, terembérletek, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

GAZDASÁGI CSOPORT:

Budavári Margit - főpénztáros,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Beri Éva - jegypénztáros,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Fürész Katalin - gazdasági ügyintéző, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

MŰSZAKI CSOPORT:

Eke Gábor - technikus

Gazsó Péter - techinkus

Szabó Miklós Viktor - technikus

Flesch Gábor - karbantartó

Juhász Kálmán - karbantartó

Szeniczey László - karbantartó

Kovács István - kisegítő alkalmazott

Mészáros Istvánné - takarító

 

INFORMÁCIÓS CSOPORT:

Donyec Margaréta - információs

Simon Katalin- információs

Papp Lászlóné - információs

Kiss Ildikó - információs

Sárikné Németh Judit - információs

 

TANUSZODA:

Pilny Gábor - úszómester,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Bodó Zsuzsanna - takarító

 

HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY:

Verbai Lajos - gyűjteményvezető,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

ÜDÜLŐK - BALATONLELLE:

Nagy Márta - gondnok,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Somogyi Lászlóné - kisegítő alkalmazott

Veiszmandl István - kisegítő alkalmazott

 

ÜDÜLŐK - BALATONALMÁDI:

Sárközy Csilla - gondnok,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

ÜDÜLŐK - ARLÓ:

Kismarczi Andrea - gondnok,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Fotók

Fotók

 
Szolgáltatások

 

2011. január 1-től több intézmény integrálódásával jött létre a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ. Ehhez a komplexumhoz tartozik a volt Pataky Művelődési Központ, a Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ – KÖSZI, a Tanuszoda, – az Újhegyi Közösségi Ház, a Balatonlellei Erdei iskola és tábor, a Balatonalmádi és a Bükkben lévő Arlói üdülők.

 

TEREMBÉRLET

A KŐRÖSI és a KÖSZI épületében lévő színháztermeket és tréningtermeinket iskolai rendezvényeken kívül, ajánljuk cégeknek és a civil szférának konferenciákra, üzleti találkozókra, képzésekre, partnertalálkozókra stb. Korszerű műszaki-technikai háttérrel, cateringgel, ingyenes parkolóval állunk rendelkezésükre. A szakmai szimpóziumokhoz vállaljuk, kísérő kulturális program szervezését.

 

PÓDIUMTEREM

A 180 fős befogadó-képességű terem alkalmas bálok, konferenciák, előadások, koncertek, fogadások lebonyolítására. Az álmennyezet és az oldalfal faburkolata lehetővé teszi a különféle dekorációk könnyű kihelyezését és eltávolítását, különleges világítás-technikai, vetítési elképzelések megvalósítását.

Felszereltség: belső rendszerű hangosítás, légkondicionáló, parketta, pianínó, szék, asztal.

 

SZÍNHÁZTEREM

A 600 m2-es professzionális színházterem 486 fős, rögzített bársonyszékes szőnyeg-padlóval borított, klimatizált nézőtérrel, 100 m2-es színpaddal, korszerű színház-szcenikával (surround hangrendszer digitális fénypult, 120 fényvető, 4 intelligens lámpa zsinóros díszletfüggesztő rendszer, színpadi klíma) rendelkezik. Színpadnyílása 10x10 m. A zenekari árok emelésével és süllyesztésével a játéktér növelhető. 35 mm-es FiTe mozigéppel, illetve projektorral filmek vetíthetők, akár háttérképként is. Rendelkezésre áll egy Steinway versenyzongora komolyzenei koncertekhez. A kulisszák mögött három nagyméretű, (2x38, illetve 23 m2) zuhanyfülkével, tükrös fésülködő asztalokkal, fogasokkal felszerelt csoportos öltöző található. Alkalmas színházi előadások, konferenciák, táncprodukciók, ünnepségek, koncertek, befogadására. Kívánságára helyre-szóló jegygarnitúrát szolgáltatunk, és árusítjuk azokat pénztárunk, vagy akár az Interticket jegyhálózaton keresztül EU- szerte.

Letölthető fénytechnikai adatlap (PDF) // Letölthető hangtechnikai adatlap (PDF)

 

KONFERENCIATEREM

A 80-100 fős befogadóképességű terem előadások, kisebb koncertek, fogadások tánctanítás, társasági összejövetelek lebonyolítására alkalmas. Berendezhető kávéházi, vagy akár színház jelleggel. Természetes megvilágítású, önálló gardróbbal, illetve nagyméretű balett-tükörrel rendelkezik, amely kétszer akkora látványtere biztosít, de akár függönyözhető is.

Felszereltség: belső rendszerű hangosítás, parketta, pianínó, szék, asztal.

 

TANTERMEK

Négy azonos, és két kisebb méretű természetes megvilágítású terem optimális helyszíne oktatásoknak, termék-bemutatóknak, vetítések céljára. Konferenciák esetén a szekcióülések befogadására 35 fős létszámig. Kisebb fogadásokra alkalomszerűen kívánságra berendezzük.

Felszereltség: asztal, szék, TV, tábla.

 

BALETT- ÉS TORNATEREM

80 fős befogadó képességű 112 m2-es balett-terem, melynek egyik fala tükrös, két oldalán balett rudakkal felszerelt. Természetes megvilágítással rendelkezik.

Felszereltség: balett szőnyeg, beépített hangosítás.

 

KÓRUS PRÓBATEREM ÉS HÁZI VETÍTŐHELYISÉG

Az 50 főt befogadó 48 m2-es mesterségesen megvilágított, klimatizált helység elsősorban vetítőként szolgálja megrendelőinket, de alkalmas ekkora létszámú előadóteremként, illetve berendezéstől függően bármilyen csoportos foglalkozásra.

 

KLUBSZOBA

Az 30 főt befogadó 40 m2-es mesterségesen megvilágított, klimatizált, fotelokkal berendezett helyiség, kis létszámú társaságok tárgyaló illetve fogadó terméül szolgálhat, de alkalmas ekkora létszámú előadóteremként, illetve berendezéstől függően bármilyen csoportos foglalkozásra.

 

KŐRÖSI GALÉRIA

Kortárs művészeti galéria. Évente 10 -12 tárlat várja a nagyközönséget. A három teremre osztott, 160 m2-es kiállítótér - 60 méter hosszú falfelülettel, posztamens készlettel, műtárgy-függesztő és -megvilágító rendszerrel - Budapest egyik legnagyobb alapterületű, professzionális felszereltségű képzőművészeti galériája. Teremőrrel és önálló riasztóval védett helyiség.

 

KÖRGALÉRIA

A 120 m2 alapterületű Körgaléria a színházteremet körbevevő társalgóban került kialakításra. 10 méter hosszú falfelülettel, és posztamens készlettel rendelkezik, mely paravánokkal bővíthető. A nagyszerű fényviszonyok miatt optimális kiállítótér úgy képzőművészeti, mint szakmai kiállításokra alkalmas. Ezenkívül gyakorta kiszolgál kisebb színházi fogadásokat, koktélokat.

 

 
Jegypénztár

Ezúton tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy jegypénztárunk a Kőrösiben

hétköznaponként 15.00-19.00 óráig, illetve a rendezvények előtt 1 órával tart nyitva.

Pénztárunkban bankkártyás fizetésre is lehetőség van, valamint készpénz felvétele is lehetséges az aulában található ATM automatán keresztül.

Előadásainkra és rendezvényeinkre ELŐFOGLALÁSI lehetőséget biztosítunk, melyet a Kőrösi (1/260-9959, 114-es mellék) és a KÖSZI (1/260-1993) jegypénztárán keresztül tehetnek meg.

A foglalt jegyeket az adott rendezvény napján, a helyszínen vehetik kézhez.

Tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy jegyet csak műsorváltozás, illetve előadás elmaradása esetén cserélünk be vagy váltunk vissza.

Gyermekműsorokra 2 éves kortól kell jegyet vásárolni gyermeke részére.Programjainkra továbbra is mindenkit várunk szeretettel!

 

Jegypénztáros: Beri Éva

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefon: 260-9959/114

 

 

 

 
Történeti áttekintés

A Pataky Művelődési Központ elődje, az 1879-ban alapított Kőbányai Casino, amelynek épületét részben közadakozásból 1899-ben emelték a belső Jászberényi úton. A ma már lebontott szecessziós épületet 1948-ban Pataky István Művelődési Ház néven üzemeltette Budapest Főváros X. kerületi Tanácsa. 1975-ben az intézmény új otthont kapott a Szent László téren.

A modernista épületet Tóth Dezső tervei alapján építették. A maga korában építészeti kuriózumnak számított jellegzetes kupolájával. Ezt a varázsát a mai napig megőrizte. 1996-ban az épület belsőépítészetileg és gépészetileg is megújult. Alkalmas elegáns, komplex rendezvények, bálok, kongresszusok lebonyolítására. A Pataky Budapest egyik legnagyobb kulturális intézménye. Itt működik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 135.000 kötetes könyv, DVD, CD, MC és LP állománnyal.

Kitűnő színháztermi adottságai miatt gyakoriak a befogadott színházi előadások, saját szervezésű színházi bérletek, komoly- és könnyűzenei koncertek.

Szervezünk előadói esteket és gyermekszínházi előadásokat. Itt zajlanak esztendők óta az országos táncművészeti bemutatók és gálák, divatbemutatók.

Az intézmény kitűnően alkalmas konferenciák és vele összekapcsolt szakmai kiállítások, állófogadások lebonyolítására, amelyek szervezését teljes körűen felvállaljuk catering szervízzel.

Az intézmény a kerület és vonzáskörzetének valamennyi korosztálya számára széles programlehetőséget biztosít tanfolyamain, klubjain, művészeti körein keresztül.

2011. január elsejétől a Pataky Művelődési Központ a korábbi Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központtal összevonva Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ néven működik.

 
Elérhetőségek
1105 Budapest, Szent László tér 7-14.
Tel: (+36-1) 260-9959
Információ/fax: (+36-1) 262-0379
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Adószám: 25307610-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-207493
Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20606024-00000000
Képviseli: Győrffy László, ügyvezető
 
Nyitva tartás: Hétköznapokon 8-20 óráig, hétvégén rendezvényektől függően
Megközelíthető: a 9-es, 162-es, 185-ös, 217-es autóbusszal,
valamint a 3-as, 28-as, 62-es villamossal
Kiváló parkolási lehetőség (80-férőhelyes parkoló)

 

 


Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Nonprofit Kft. - 1105 Budapest, Szent László tér 7-14 Tel:(+36-1)260-9959 információ/fax: (+36-1)262-0379
E-mail: korosi@korosi.org