Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
Kőrösi Színházterem  2023. szeptember 23.  Szombat  19:00 óra

Lányos és fiús apák - Dés László-Dés András és Grecsó Krisztián estje

Kedves Közönségünk!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy betegség miatt az április 30-ára meghirdetett Lányos és fiús apák című, Dés László-Dés András és Grecsó Krisztián est 2023. szeptember 23-án kerül megtartásra.

Minden online jegyvásárlónk értesítés kap a vásárláskor megadott e-mail címére. Az abban található linkre kattintva nyilatkozhat, hogy számára megfelel-e a felajánlott pótelőadás időpontja, vagy a jegyek árát szeretné visszakérni. A nyilatkozat megtételének határideje 2023. május 12. éjfél. Amennyiben eddig az időpontig a vásárló nem nyilatkozik, jegyei automatikusan átfoglalásra kerülnek a felajánlott pótelőadásra.

A jegypénztárban vásárolt jegyek visszaváltására a helyszínen, pénztári nyitvatartási időben van lehetőség, amennyiben a pótelőadás időpontja nem megfelelő.

Megértésüket köszönjük és szeretettel várjuk Önöket szeptember 23-án!

 

Családi történetek emberi hangra, dobokra és szaxofonra.

Jazz és irodalom különleges párbeszéde ez az est. Grecsó Krisztián történeteiben mindig ott van a velünk élő, és a gyerekeinknek valahogyan tovább adható, elmesélhető múlt. Ezekre az ódon és mégis mai mesékre reagál, improvizál a híres zenészcsalád két tagja, apa és fia. Minden este egyedi, megismételhetetlen. Az író friss írásaiból válogat, Dés László szaxofonja és Dés András ütőhangszerei válaszolnak rá, festik meg a zene nyelvén apák és gyermekeik világát.

Dés László Kossuth és Liszt Ferenc díjas, Prima Primissima díjas, előadóművész, szaxofonművész, zeneszerző. A kiváló jazz zenész hangszerei a szoprán és a tenorszaxofon, játékát az érzékeny és „szubjektív hang”, az improvizációs dallamvezetés jellemzi.

Dés András ütőhangszeres művész. Az évek során  egyéni ütőhangszeres szettet fejlesztett ki magának, melyen jobb kezével dobosként, a ballal pedig ütőhangszeresként játszik. Számos egyéb kézi ütőhangszert is használ, pl. a magyar kannát és ütőgardont, hangszereket a latin-amerikai tradícióból vagy keretes dobokat a világ különböző tájairól.

Grecsó Krisztián Szegváron született. Volt a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től vezeti az Élet és Irodalom prózarovatát. Könyvei rendkívül sikeresek, így ma már Magyarország egyik legnagyobb példányszámot produkáló szerzője. Számos díja közül néhány: József Attila-díj, AEGON Művészeti Díj. Bródy Sándor-díj, Déry Tibor-díj, Libri irodalmi közönségdíj.Jegyár:
3.900 Ft
A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
Elfogadom