Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
2021. Április 01.  Csütörtök  18:00 óra

In memoriam Takács István - Taki (1957-2021)

Vannak pillanatok, amikor nincsenek szavak. Illetve minden leírt szó nyomában hatalmas csönd keletkezik. Most ezek is ilyen órák és percek, amelyben búcsúznunk kell szeretett kollégánktól, barátunktól Takács Istvántól, vagy ahogy mindannyian ismertük, Takitól. 

Valami vigasztalót, valami lélekemelőt kellene most írnunk, s magasztalni pályádat, tanári és művészi tevékenységedet, de csupa olyan dolog jut eszünkbe, ami nem nekrológba való. A kellemes csevegések, a hatalmas közös beszélgetések és a harsány kacagás… Sok időt töltöttünk együtt, mindenkihez volt egy jó szavad, s kifogyhatatlan voltál az anekdotákból, a humoros és néha bizony szövevényes történetekből. Sokat beszélgettünk veled, azaz legtöbbször te beszéltél, mindnyájunkat lenyűgözve páratlan gondolataiddal, egyéniséged sokszínűségével.

Drága Taki! Az elmúlt hetekben kitartóan harcoltál a vírus ellen, s mi bíztunk benne, hogy ezt a csatát is megnyered, de végül mindannyian vesztettünk. Te az életedet, mi pedig téged. Ezentúl már külön-külön kell folytatnunk magunkban a megkezdett beszélgetéseket…. De biztosíthatunk, hogy te mindig itt leszel velünk.

Nyugodj békében!A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
Elfogadom