Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
2022. október 21.  Péntek  14:00 óra

Tisztelt Látogatóink!

A nyár vége óta megemelkedett földgáz és villamosenergia-árak kigazdálkodása komoly fejtörést okoz mindannyiunknak. Sajnos, igaz ez az önkormányzatok, önkormányzati fenntartású intézmények esetében is. Az októberben életbe lépett, a közületeket, vállalati szektort érintő drasztikus távhőszolgáltatási díjemelés pedig már megadásra kényszerít akár egész ágazatokat is. A nagy vesztesek közé tartoznak a kulturális és sportközpontok, amelyek működtetése hatalmas terhet jelent a fenntartóknak, tulajdonosoknak, a téli hónapokban lehetetlen gazdaságosan üzemeltetni ezeket a komplexumokat.

Több helyen már megtörtént a nem létfontosságú épületek – könyvtárak, uszodák, sportcsarnokok, művelődési házak – bezárása a fűtési időszakra, hogy így spóroljanak az energiadíjakkal. Fájó szívvel, de mi is kénytelenek voltunk átmenetileg bezárni a KÖSZI Tanuszodát, az elmúlt napokban pedig azon dolgoztunk, hogyan menthetjük meg Kőbánya kulturális életének meghatározó színtereit, a Kőrösi Kulturális Központot és a többi tagintézményét a téli leállástól.

Örömmel jelenthetjük, hogy kompromisszumok árán, de továbbra is megtarthatjuk tervezett rendezvényeinket, programjainkat, tanfolyamainkat. A távhővel fűtött épületeinkben – Kőrösi, KÖSZI – csak a programok idejére használt termekben tudjuk biztosítani az elfogadható hőmérsékletet, a közös terek fűtetlenek maradnak, ezzel a megoldással próbáljuk túlélni az elkövetkező hónapokat.

Számítunk az Önök együttműködésére és megértésére, kérjük, nézzék el nekünk, hogy maradéktalanul nem tudjuk biztosítani az Önök számára a komfortos környezetet! A programok idejére öltözzenek a megszokotthoz képest melegebben, reméljük, a nálunk szerzett élmények kompenzálják hőérzetüket!

A téli hónapokban is színházi, gyermekszínházi előadások, könnyű- és komolyzenei koncertek, pódiumestek várják Önöket! Vendégül látjuk többek között a Kolompos együttest, Szarka Tamást és zenekarát, Géczi Erikát, a Körúti Színház és a Pesti Művész Színház társulatát, vagy Szabó P. Szilvesztert.

Érdemes betérni hozzánk! Mindenkit szeretettel várunk programjainkra!A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.
Elfogadom