A Pataky Művelődési Központ, valamint a korábbi Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) összevonásával 2011-től kezdte meg működését a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ. A két tagintézmény mellett az Újhegyi Közösségi Ház, valamint a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény és a Tanuszoda is a intézményünkhöz tartozik. Történetünkben ugyancsak változást hozott a 2016. esztendő, az addig költségvetési szervként működő kulturális központunk immár nonprofit kft.-ként működik.

„Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ névadójának gondolati követőjeként hitvallásunk, hogy hiteles, hagyományokat követő, közérdekű kulturális célt szolgáljunk a kőbányai lakosságnak. Valljuk, hogy a közművelődés feladata az értékek megteremtésében, azok átadásában, közvetítésében valamint megőrzésében valósul meg. Szolgáljuk, gondozzuk azokat, akik itt találják meg helyüket, különös tekintettel a tehetségeket és a közösségi szerveződéseket. Olyan programokat kínálunk, amelyek hozzájárulnak a kőbányai identitás erősítéséhez.  A hagyományok megőrzése mellett nyitottak vagyunk a folyamatosan változó társadalmi igényekre, az új értéket hordozó kezdeményezésekre. A korszerű kulturális szemlélet birtokában, a szolgáltatások fejlesztése mellett az intézmény, a változó környezeti feltételeket is figyelembe véve végzi tevékenységét. Hisszük azt, hogy ezzel növeljük Kőbánya hírnevét, és lakosságmegtartó erejét.”

A Kőrösi Kulturális Központ programkínálata sokszínű, melyek közt minden érdeklődő megtalálhatja a számára legkedvesebb előadást. A színház, gyermekszínház, könnyű és komolyzenei koncertek mellett pódiumestek, kiállítások is megrendezésre kerülnek. Üdülőink fenntartásával biztosítjuk a kerületben élő gyermekek, fiatalok, felnőttek és szépkorúak táboroztatását, valamint támogatjuk a kőbányai kulturális, szabadidős szervezetek, egyesületek munkáját.  Szakmai és egyéb képzéseket, tanfolyamokat szervezünk, művészeti szolgáltatásokat kínálunk, és műsorszervezési feladatokat látunk el.

A kitűzött célok megvalósításának eredménye, hogy a Kőrösi Kulturális Központ 2013-ban a Budapest Márka-díj cím birtokosa lett.